Служебният министър на отбраната Атанас ЗапряновАвтор за Гласове: Евгени Генов Атлантическият

...
Служебният министър на отбраната Атанас ЗапряновАвтор за Гласове: Евгени Генов Атлантическият
Коментари Харесай

Атлантическият съвет нареди на МО да забрани представянето на книга за войната в Украйна, била руска хибридна атака

Служебният министър на защитата Атанас Запрянов

Автор за " Гласове ": Евгени Генов 

Атлантическият съвет подреди на МО да забрани представянето в ЦВК на книга за войната в Украйна, била съветска хибридна офанзива. Покрай нея „ изгоря “ и исторически разказ за Алеко Константинов

Днес в Съюз на българските журналисти (Съюз на българските журналисти) генерал- майор о.з. доктор Стоимен Стоименов показа книгата си „ Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът “. Това е второто произведение на създателя за войната, раздрусала Европа и света. Събитието трябваше да се състои на същата дата и час в ЦВК (Централен боен клуб ), само че със особено писмо, без формален автограф от служебния боен министър или някой от неговите заместници, проявата е анулирана.

 

 

Мотивът е, че страната е в „ предизборна акция и военните клубове няма да се дават за мероприятия на външни ползватели “. Именно заради тази причина се не разрешава и представянето на исторически разказ за живота и творчеството на Алеко Константинов, чиито създател е Бойко Беленски, също някогашен офицер от армията. А какъв външен ползвател е военачалник Стоименов, откакто половината от живота му минава в работа на войската. Това е сухата последователност на обстоятелствата, зад която обаче се крият много нелицеприятни условия. 

Атлантическият съвет праща писмо до служебния боен министър Атанас Запрянов, че се приготвя съветска хибридна акция в Централния боен клуб и това не би трябвало да се позволява. Става дума за въпросната книга. Ето какво пишат нашенските атлантици до Запрянов: „ Тази книга съдържа в себе си тезите и опорните точки на съветската хибридна агитация. Нещо повече - допускането на представянето на такава книга вреди на имиджа на България като взаимен и благонадежден съдружник в НАТО и сътрудник на Украйна. Евентуалното наличие на представители на съветското посолство или прочитане на съветски приветствени адреси би било извънредно скандално, поради продължаващата към този момент трета година съветска експанзия и военните закононарушения на съветската войска против народа на Украйна.

Това събитие е извънредно нездравословно и контрапродуктивно и за напъните на МО да организира ефикасни стратегически връзки с обществото в поддръжка на нашия цивилизационен евроатлантически избор. Призоваваме МО на евроатлантическа България и в частност министър Атанас Запрянов да не позволява провеждането на формалното показване на въпросната книга в Централния боен клуб. “ Освен това, се показва още в писмото до военния министър, че „ атлантиците чакат събитието да получи необятен отзив в съветските медии, след което ще се употребява и в предизборната акция в интерес на проруските партии. “  Край на цитата. Ако не беше смешно, щеше да е тъжно. Или противоположното, както предпочетете. 

Пасквилът на родните атлантици е изискан в жанр ранен маккартизъм - „ врагът е на всички места и дебне отвред. “ Това е втората книга на ген. Стоименов за войната в Украйна. Първата бе оценена от Българското дипломатическо сдружение като „ настолно четиво за политици “. Не съм чел втората, тъй като още никой не я е видял,нито получил. Това ще стане през днешния ден. Как тогава някогашният болшевик Владимир Миленски, началник на Информационния център (ИЦ) на МО и сие  съзряха  руска хибридна офанзива? На представянето на първата книга нямаше нито един представител на съветското посолство, за нея нямаше и ред в съветските медии. Нямаше и никакви приветствени адреси от Митрофанова. За какво пледират тогава от Атлантическия съвет? Какво ги боли, къде ги стяга чепикът? Така ще е и с представянето на втората книга през днешния ден. Поканени са единствено другари, съидейници, военни специалисти. Няма нито един политик, партиец, посланик, някогашен, сегашен или предстоящ народен представител. На събитието ще участват най-вече 50 -60 души, по мои калкулации. Отговорете ми: по какъв начин те биха повлияли на предизборната акция у нас?  Която публично започва на следващия ден на 9 май. Освен това книгата няма да се осъществя в комерсиалната мрежа, не е издадена в всеобщ тираж. Ще се подарява гратис. Авторът самичък, със свои персонални, наблягам скромни средства, без стотинка спонсорство, провежда всичко. Нека атлантиците ни се замислят над този въпрос.

И няколко думи за създателя. Познавам ген. Стоименов евентуално повече от 30г. Много мъчно някой би ми внушил нещо за него, в което не съм се убедил през годините. Изключителен ерудит в региона на военното дело, тактиката и политиката. Личност, за която България е икона. Затова и във втората си книга той търси истината за войната в Украйна без- политически залитания и предразсъдъци, без опорки, без фили и фоби, а единствено и само от позиция на националния интерес. Тя е четиво не за всеки, а за тези, които умеят да мислят и виждат сред редовете истината, която формалната агитация се пробва да скрие.

Нека не се заблуждаваме – писмото на Атлантиците ни до военния министър да се анулира представянето на книгата на ген. Стоименов за войната в Украйна е политически донос. Един от създателите е някой си Красимир Белчев от Информационния (ИЦ) център на МО, съгласно сътрудниците му неугледен кореспондент международник от военната телевизия. Който не блестял с журналистически качества. Та той бил създател на текста, утвърден от началника на ИЦ, баш атлантика Владимир Миленски. Ето по този начин с чиновнически чупки в кръста се заработва заплата на държавен чиновник от 3500 лева На който е зачислена една писалка и би трябвало да дебне за измислени съветски хибридни офанзиви. Между прочее това е приблизителната заплата, която получава пълководец на батальон в бойните елементи. Отговарящ за живота и здравето на близо 700 бойци, сержанти и офицери, за редовността на десетки единици бойна техника и след най-малко 10 години работа по полигони, занятия и учения. Но персони като въпросния публицист  били, споделят, новата идеологическа полиция на другаря Миленски, която би трябвало да е добре платена, тъй като е призвана да бди и тушира всевъзможни отклонения от евроатлантическите  ценности. Не е зле въпреки всичко министър Атанас Запрянов да ревизира по какъв начин по този начин държавен чиновник с едвам няколко години действителен трудов стаж като журналист-международник, само че не и боен публицист, става шеф  на отдел по прищявката на Миленски със заплата над 4000 лева, колкото получава един военачалник.

Може да се чака, че книгата  на ген. Стоимен Стоименов „ Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът “ е най-много провокация, в положителния смисъл на думата Провокация да се мисли извънредно от позицията предпазен ли е националният ни интерес и по тази причина да се слагат под подозрение политиката и решенията на всяко едно държавно управление, което и да е то, по въпросите на войната в Украйна. Тя е книга за несъгласието. Тя е четиво срещу инерцията и щампите в политическото мислене по въпросите освен на тази, а на всяка война. Но нашите атлантици мислят напълно друго. „ Допускането на представянето на сходна книга с проруски тези в Централния боен клуб влиза в непосредствено несъгласие с провежданата от страната ни отбранителна политика. Това събитие е извънредно нездравословно и контрапродуктивно. Призоваваме МО на евроатлантическа България и в частност министър Атанас Запрянов да не позволява провеждането на формалното показване на въпросната книга в Централния боен клуб ". Рапорт даден, доклад признат, както се споделя. Представянето на книгата във Централния боен клуб е неразрешено. МО може да регистрира, че е изпълнило поставената му от Неправителствени организации задача. А за какво бе спряно представянето на историческия разказ за Алеко Константинов, втория патриарх на българската литература след Иван Вазов - няма пояснение. Двамата създатели не са „ външни ползватели “ съгласно израза на забранителното писмо. Ген. Стоименов е служил 45 година в армията, Бойко Беленски също е някогашен армейски кадър. 

Я да попитаме нашите атлантици: считат ли, че Съединени американски щати са нашата пътеводна звезда? Учим ли се от тях, следваме ли техния образец? А спомнят ли си какво сподели американският президент Джо Байдън безусловно преди дни във връзка пропалестинските митинги в редица вузове на Съединени американски щати:   „ Несъгласието е същността на демокрацията “ Ако са пропуснали думите на Байдън, да върнат новините със седмица обратно. Или не са съгласни с тази интелигентна мисъл на американския президент?  Да не би да я отхвърлят, да не би да са срещу демократичните устои, построени в американското общество? Не знаят ли, че първата корекция в американската конституция е за свободата на словото и тя е свещена.

А ето какво написа в главния закон на Република България. „ Свободата на съвестта, свободата на мисълта са ненакърними. “ – чл.37. „ Никой не може да бъде преследван или лимитиран в правата си заради своите убеждения “- чл.38. „ Всеки има право да показва мнение и да го популяризира посредством слово - документално или устно, посредством тон, изображение или по различен метод. “ -чл.39. Така че, благи родни атлантици- преди да пишете пасквили, четете Конституцията на България.
 


 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР